FC Rapid se luptă cu datoria către Julio Cesar

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Pe rolul Tribunalului Federal Elveţian se află litigiul privind datoria pe care fosta societate care administra clubul FC Rapid, acum în faliment, o avea către fotbalistul Julio Cesar.

„În decembrie 2012, FIFA a obligat vechea societate Rapid, în prezent în faliment, să îl despăgubească pe Julio Cesar cu suma de 400.000 de euro. În luna octombrie 2020, la cererea jucătorului, FIFA a pus în executare hotărârea din 2012 şi faţă de noua societate Rapid, obligându-ne la plata sumei de 400.000 euro către jucător, în caz contrar urmând a fi sancţionaţi cu interzicerea dreptului de a legitima noi jucători.

În luna noiembrie 2020, clubul Rapid a formulat apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne împotriva deciziei FIFA din octombrie 2020. Acest apel a fost judecat în aprilie 2021, dar hotărârea nu a fost pronunţată şi comunicată decât un an mai târziu, în luna aprilie 2022.

Decizia Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a fost atacată la Tribunalul Federal Elveţian (instanţa supremă din Elveţia), conform procedurii de drept comun din Elveţia. Deoarece acest dosar este încă pe rolul instanţei, nu vom face precizări vizavi de motivele de recurs.

Clubul FC Rapid nu a dorit să comenteze în mod public situaţia din jurul acestui caz până la epuizarea tuturor căilor de atac posibile”, se precizează într-un comunicat al clubului giuleștean.

Falimentul

Brazilianul Julio Cesar da Silva e Souza (42 de ani) a activat între iulie 2008 şi ianuarie 2009 la clubul Rapid administrat în acea perioadă de societatea SC FC Rapid SA. Societatea SC FC Rapid SA a intrat în faliment la 13 iunie 2016 prin decizia Tribunalului Bucureşti.

Ulterior, acţionarul noii societăţi Fotbal Club Rapid 1923 SA, Victor Angelescu, a cumpărat la licitaţie, conform legii, în schimbul a 406.800 de euro plus TVA, mărcile, culorile şi trofeele clubului aflat în faliment.

Acțiune și în România

Gruparea giuleşteană a întreprins un demers în ţară pentru suspendarea sancţiunii până la soluţionarea definitivă a dosarului.

„Întrucât exista posibilitatea ca, instanţa din Elveţia să se pronunţe după începerea campionatului, clubul a întreprins şi un demers în România, cu scopul de a crea posibilitatea suspendării sancţiunii, până la soluţionarea dosarului din Elveţia.

Acest demers a fost menit doar să ne protejeze de situaţia în care am achita datoria către jucător, iar ulterior plăţii decizia TAS ar fi anulată de instanţa civilă din Elveţia (situaţia în care clubul ar trebui să se adreseze unei instanţe braziliene pentru recuperarea banilor)”, se menţionează în comunicat.

FC Rapid subliniază faptul că „deşi nedreaptă, această situaţie este cunoscută de aproape 2 ani şi nu reprezintă un eveniment neprevăzut, iar noii jucători vor fi prezenţi în alb-vişiniu şi în meciurile oficiale”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.