Traian Băsescu, prima reacţie după ce a fost dovedit colaborator al Securităţii: Mă adresez CEDO!

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că va ataca decizia de poliţie politică la CEDO.

„Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public.
Voi face demersurile legale la CEDO”, a scris Băsescu pe Facebook.

Curtea Supremă de Justiție a decis astăzi definitiv că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Fostul președinte a făcut recurs, anul trecut, după ce Curtea de Apel București a decis că a fost colaborator al securității.

Minuta instanţei

Admite excepţia inadmisibilităţii invocată din oficiu. Respinge, ca fiind inadmisibil, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian, împotriva Sentinţei civile nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind nefondat, recursul declarat de recurentul Ene Nicanor George, prin mandatar Ene Dragoş Marian împotriva Încheierii de amânare a pronunţării, din data de 05 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul – pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.

CITEŞTE ŞI: BOMBĂ. Traian Băsescu a fost declarat definitiv colaborator al Securităţii: A fost Petrov!

Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.