Şeful NATO vorbeşte despre armele chimice: Ar schimba fundamental natura conflictului!

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg. Sursa foto: digi24

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi, la Bruxelles, că alianța a intensificat prezența în partea de est a NATO.

CITEŞTE ŞI: Jens Stoltenberg: NATO condamnă cu fermitate atacul nesăbuit al Rusiei asupra Ucrainei

El a subliniat că folosirea de arme chimice de către Rusia „va schimba fundamental natura conflictului” și a transmis că organizația este gata să se apere în fața oricărui atac asupra alianței.

Prezenţa militară

„Am intensificat prezența militară în partea de est a NATO. Vom crea patru noi grupuri de luptă în Ungaria, România, Slovacia și Bulgaria. Trebuie să facem mai multe și să o facem repede. (…) Am oferit Ucrainei sisteme antiaeriene avansate, sisteme anti-tanc, muniție și combustibil, aliații oferă mai multe forme de sprijin. Dar am spus că nu vom trimite armate NATO la sol și în aer pentru că acest conflict va escalada. (…) Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului, va fi o încălcare flagrantă a regulilor internaționale și reacția va fi ca atare. Nu voi specula, dar NATO e gata să își apere teritoriul și să reacționeze la orice fel de atac”, a spus liderul NATO, care a cerut Chinei să se alăture condamnării Rusiei și să nu ofere sprijin pentru invazia rusă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.