luni, octombrie 7, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăRomânia ar putea avea probleme cu porumbul din cauza secetei

România ar putea avea probleme cu porumbul din cauza secetei

-

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că România, un important exportator european de cereale, ar putea livra mult mai puţin porumb şi floarea soarelui în acest sezon, deoarece va da prioritate aprovizionării pieţei locale, după ce seceta a afectat culturile agricole.

România a fost în sezonul agricol 2021/22 cel mai mare exportator de porumb din Uniunea Europeană, însă anul acesta este posibil ca producţia să înregistreze o scădere semnificativă după ce seceta a distrus culturile în mai multe părţi ale ţării, a declarat marţi ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-un interviu pentru Bloomberg, potrivit Agerpres.

De asemenea, evoluţiile meteo nefavorabile combinate cu războiul din ţara vecină Ucraina au afectat livrările mondiale de cereale, declanşând un val de măsuri protecţioniste în domeniul alimentar, pe măsură ce oficialii încearcă să limiteze impactul creşterii preţurilor.

Potrivit lui Daea, România este în urma altor state în extinderea sistemelor de irigaţii şi se confruntă cu probleme serioase pe măsură ce schimbările climatice fac fenomenele meteo extreme mai frecvente.

Dacă la începutul anului, producţia de porumb a fost estimată la aproximativ 14 milioane de tone, în prezent fermierii şi-au redus estimările la aproximativ opt milioane de tone.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

CCR analizează plângerile Dianei Şoşoacă!

0
Curtea Constituţională (CCR) s-a reunit de la ora 16.00 pentru a analiza contestaţia Dianei Şoşoacă faţă de neînregistrarea candidaturii sale la Preşedinţie. CITEŞTE ŞI: Curtea va discuta şi noi sesizări privind candidaturile lui Lasconi şi Ciolacu, precum şi contestaţii...