Rareş Bogdan ar vrea în Guvern: Dacă partidul…

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a declarat, joi, la Profit News TV, despre intrarea în Executiv, că dacă PNL, consideră că la momentul rotativei premierilor este nevoie de prezenţa sa, se va supune dorinţei partidului.

CITEŞTE ŞI: Marea noastră gaze poartă / Noi cerșim din poartă-n poartă. „Molecula” lui Ciucă nu este pentru români. Rareș Bogdan face o dezvăluire uluitoare

El a mai spus că PNL va obţine trei sau patru poziţii la rotativa premierilor, în 2023, şi anume vicepremier, SGG, Ministerul Transporturilor, Ministerul Finanţelor.

„Deocamdată suntem în 2022, îmi fac treaba, zic eu extrem de serios la PE. Nu îmi doresc să plec de la Parlamentul European, din contră, mă simt foarte bine şi mă simt din ce în ce mai bine relaţional şi cred că la ora actuală, fără laudă, sunt unul dintre europarlamentarii români foarte activi şi foarte influenţi (…) Eu cred că astăzi asta e menirea mea”, a răspus europarlamentarul, întrebat dacă ar renunţa la mandatul de la Bruxelles, pentru o poziţie în Guvern.

Rareş Bogdan a precizat că „dacă PNL, premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL, colegii din BPN, consideră că la momentul rotativei este nevoie de prezenţa sa, sau de modul său de a comunica sau de anumite abilităţi, talente ale sale în politica internă, se va supune dorinţei partidului, dar nu face parte din dorinţele sale”.

„Sunt două trei domenii unde m-aş pricepe, poziţiile sunt toate ocupate şi ar părea că vreau să înlocuiesc pe cineva”, a adăugat Rareş Bogdan despre ministerul pe care l-ar putea ocupa.

Ce spune despre relaţia președinte și premier

România nu trebuie să stea „în fițele unui lider frustrat că a pierdut alegeri interne sau altele”. Afirmația îi aparține europarlamentarului PNL, Rareș Bogdan. El a precizat că președintele Klaus Iohannis este cel care a contribuit decisiv la formarea actualei coaliții PSD – PNL – UDMR, deoarece a dorit un guvern stabil. Pe de altă parte, europarlamentarul a evitat să declare dacă Nicolae Ciucă, actualul premier, va fi și candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

„Președintele Iohannis susține total acest Guvern! Președintele Iohannis a fost cel care a contribuit decisiv la un guvern stabil pentru această țară. (…) Și-a dorit un guvern stabil, având mai multe informații decât mine sau alții cu privire la ceea ce urmează să se întâmple în Europa sau ceea ce era previzionat să se întâmple. În noiembrie, decembrie, deja informațiile existau cu privire la intenția reală a Rusiei. La noi erau doar speculații. (…) Nu mi-am închipuit că vom vedea grozăviile care s-au întâmplat”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a subliniat că președintele a fost cel care a afirmat că România trebuie să aibă o guvernare stabilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.