PSD a sesizat Poliţia Capitalei și DSU cu privire la congresul PNL cu peste 5.000 de invitați

FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

PSD a sesizat autoritățile publice cu atribuții de control în domeniul pandemiei cu privire la pregătirile PNL în vederea săvârșirii unei infracțiuni, prin organizarea unui congres politic, la care urmează să participe, cu prezență fizică, într-o singură incintă, peste 5.000 de invitați din întreaga țară.

În sesizare se arată că acest tip de eveniment politic nu se încadrează în categoria „producțiilor artistice” ale unor instituții de cultură care pot desfășura activități în spații închise, până la limita de 50% din capacitatea sălii, așa cum prevăd normele legale în vigoare. Congresul PNL nu este nici concert, nici circ, nici spectacol dramatic, nici teatru de păpuși sau marionete, nici cabaret.

„Chiar dacă metaforic, Congresul PNL ar putea fi asociat cu unele dintre aceste activități, din punct de vedere juridic evenimentele politice nu pot fi asimilate categoriei de „activitate culturală” sau „producție artistică”. Prin urmare, organizarea unui congres politic cu 5.000 de participanți cu prezență fizică nu respectă rigorile legale în vigoare și, ca atare, capătă aspectul infracțiunii sancționate de art. 352 din Codul Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor”, se arată în sesizarea depusă de PSD.

Prin urmare, PSD solicită instituțiilor sesizate să ia „toate măsurile necesare pentru prevenirea și împiedicarea comiterii unei astfel de infracțiuni, inclusiv prin sancționarea și dispersarea celor care vor încerca să participe la această întrunire eminamente politică”.

Instituțiile la care a fost depusă sesizarea sunt următoarele:

• Prefectura Capitalei

• Departamentul pentru Situații de Urgență

• Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

• Inspectoratul General al Poliției

• Direcția Generală a Poliției Municipiului București

• Poliția Locală a Municipiului București

• Poliția Locală a Sectorului 1

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.