Primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins în Germania

Cătălin Cherecheș

Primarul fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, a fost prins marți seara în Germania. El va fi adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa.

Poliția Română a anunțat că primarul dat în urmărire internațională a fost prins în orașul Augsburg. „În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, a transmis Poliția.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română. Potrivit unor surse, primarul fugar a încercat să fugă din Germania, a mers cu o mătușă cu mașina cu aproximativ 200 km/oră. Au ajuns în Gara din Augsburg, moment în care a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA. El s-a opus arestării, în imaginea fotografiată de polițiști apare plin de sânge pe față.

Un mesaj a transmis și ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, pe pagina sa de Facebook.

„Felicit şi mulţumesc poliţiştilor şi partenerilor instituţionali interni și externi, români și germani, care au cooperat direct şi permanent pentru capturarea condamnatului penal Cherecheș Cătălin. De asemenea, mulţumesc poliţiştilor maghiari, austrieci şi italieni împreună cu care s-a cooperat şi lucrat pe parcursul acestei operaţiuni poliţieneşti internaţionale. Nu în ultimul rând, mulţumesc jurnaliştilor care au înţeles în aceste zile că trebuie să limităm comunicarea pe acest caz, pentru a proteja operaţiunea de localizare şi capturare”, a scris Predoiu, pe Facebook.

Pe numele lui Cherecheș există un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată. A fost dat în urmărire deoarece a ieșit din țară folosind o altă identitate. El a reușit să plece din România prin punctul de trecere a frontierei Petea, a anunțat sâmbătă Poliția de frontieră.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.