Prețul la lemnul de foc va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni

Guvernul României a decis plafonarea prețului lemnului și a produselor din lemn utilizate pentru încălzire, pentru o perioadă de șase luni. 

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne.

„Am stabilit în Coaliția de guvernare, că prețul lemnului și al produselor din lemn utilizate pentru încălzire va fi plafonat pentru o perioadă de 6 luni. Am cerut Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor să demareze procedura de elaborare a actului normativ în vederea plafonării prețului lemnului de foc. Conform discuțiilor proiectul va cuprinde mai multe măsuri de sprijin pentru populație, printre care și limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc și a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât și în afara UE.

Toate aceste măsuri sunt menite să susțină bunăstarea familiilor din România. Lemnul este o resursă de bază pentru milioane de români care se încălzesc cu ajutorul sobelor sau al centralelor pe lemne. Acoperim cât mai multe probleme cauzate de criza energetică, iar măsurile adoptate sunt menite să ajute cât mai mulți oameni”, a transmis premierul Ciucă, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.