Președintele Iohannis, întâlnire la Cotroceni cu preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis îl va primi miercuri, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Vizita preşedintelui Germaniei are loc în contextul aniversării a 30 de ani de la semnarea, la 21 aprilie 1992, a Tratatului dintre România şi Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa.

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu omologul german se vor concentra atât pe consolidarea relaţiilor diplomatice dintre cele două state, cât şi pe cooperarea economică, în condiţiile în care Germania este primul partener comercial al României, cu schimburi însumând în anul 2021 peste 35 de miliarde de euro, şi al treilea investitor în economia românească. 

„O atenţie specială va fi acordată evoluţiilor securităţii regionale, europene şi euroatlantice, generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei. Cei doi şefi de stat vor aborda, în context, sprijinul acordat Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, securitatea energetică, măsurile de consolidare a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al Alianţei Nord-Atlantice, coordonarea poziţiilor în plan regional, european şi în pregătirea Summitului NATO de la Madrid”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, va fi discutat şi sprijinul de care au nevoie statele din Vecinătatea Uniunii Europene, în special Republica Moldova, Georgia şi statele din Balcanii de Vest, inclusiv susţinerea integrării europene a acestora.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.