Premierul Nicolae Ciucă participă la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est

Premierul Nicolae Ciucă participă, astăzi, la Sofia, la reuniunea şefilor de Guvern ai statelor aliate NATO din Europa de Sud-Est găzduită de prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov.

”Întâlnirea va oferi prilejul de a aprofunda consultările asupra consecinţelor invaziei Rusiei în Ucraina şi a securităţii din Europa de Sud-Est. Aceste discuţii au loc la momentul potrivit având în vedere că sunt organizate imediat după summitul NATO de la Bruxelles, de săptămâna trecută, la care am participat împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul sesiunii plenare vor fi abordate teme legate de modul în care invazia rusă din Ucraina va afecta securitatea regională pe termen scurt, mediu şi lung, precum şi modalităţile de consolidare a coordonării şi cooperării în Europa de Sud-Est.

În contextul reuniunii de la Sofia, şeful Executivului va avea întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Republicii Bulgaria, Kiril Petkov, omologul său din Muntenegru, Zdravko Krivokapić, precum şi cu premierul Republicii Macedonia de Nord, Dimitar Kovačevski, a anunțat Guvernul României.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.