Premierul Ciucă: Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România

Premierul Nicolae Ciucă a avut o ședință la Palatul Victoria, cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germane, AHK. Întâlnirea avut în vedere o serie de discuții despre Proiectul Important de Interes Comun European în Microelectronică și Tehnologie Comunicațiilor (IPCEI ME/CT) și a constituit o ocazie bună de reconfirmare a menținerii angajamentului asumat de România în vederea creării unui ecosistem de microelectronică.

Proiectul IPCEI ME/CT stimulează competitivitatea industriei, aduce contribuții prin creșterea economică durabilă și crearea de noi locuri de muncă și poate oferi soluții sau remedieri pentru disfuncționalitățile pieței pentru că reunește cunoștința, expertiza, resursele financiare și actorii economici din întreaga Uniune Europeană.

“Digitalizarea sustenabilă este în continuare o prioritate pentru România, de aceea acest apel care sprijină direct dezvoltarea domeniului microelectronicii în România – o provocare existentă și la nivelul UE, se va bucura de susținerea noastră și de alocările bugetare agreate. Astfel de inițiative, care reunesc sectorul public și pe cel privat aduc beneficii nu doar la nivelul tranziției digitale, ci au un impact strategic considerabil la nivel economic, reconfirmând atractivitatea României în fața investitorilor naționali și internaționali. Avem în vedere, în mod evident, și industria de automotive și oportunitatea de a deveni o destinație dezirabilă și pentru producția de semiconductori, cu ajutorul celor patru Digital Innovation Hubs pe care proiectul le prevede”, a afirmat premierul Ciucă.

Pentru a întări angajamentul de implicare coerentă, sistematică în dezvoltarea industriei de microelectronică, conform planului agreat cu Comisia Europeană, prim-ministrul a propus menținerea unui dialog constant și stabilirea unei serii de întâlniri între beneficiarii direcți ai proiectului, beneficiarii indirecți și reprezentanții Guvernului. Aceste întâlni vor asigura latura palpabilă și predictibilă a proiectului, prin prezentarea datelor pragmatice din teritoriu legate de activitățile și capacitățile ecosistemului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.