Orban a RĂBUFNIT: Au luat-o razna complet! Se induce ideea perversă că cine critică guvernul este cu rușii!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele partidulu Forța Dreptei, Ludovic Orban, a izbucnit din cauza proiectului prin care guvernul, DSU și alte ONG-uri ar urma să cenzureze presa care critică guvernul.

CITEŞTE ŞI: Arafat, luat la ochii de PSD: Fake-news-ul nu se combate cu „experți” sau „consultanți” care să vâneze vrăjitoare”!

Sper că este o știre falsă. Că tot se referă la fake news. Cică guvernul lor (nu al nostru) lucrează cu CNA, cu DSU și cu alții la o platformă de detectare a știrilor false din media și online în contextul războiului din Ucraina. În algoritmii propuși ar urma să fie suspectată de propagandă prorusă orice știre în care președintele, premierul sau guvernul sunt considerați corupți sau incompetenți.

Mesajul

Dacă este adevărat, este clar că oficialii guvernamentali au luat-o razna complet. Democrația înseamnă pluripartidism și libertate de exprimare. Înseamnă putere și opoziție. O asemenea propunere ar fi curat putinistă. Nu cine critică guvernul și președintele este parte a propagandei ruse, ci comunistoizii care vor să interzică libertatea de exprimare a opoziției din societate. Exact asta face Putin în Rusia. Îi bagă în pușcarie pe opozanți, închide presa liberă, blochează platformele de social media. Ca să nu mai zic că se induce ideea perversă că cine critică guvernul este cu rușii. Eu voi critica la fel de sever guvernanții, indiferent ce aberații antidemocratice născocesc. Și sunt convins că nimeni nu se va duce pe fenta lor, scrie Orban.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.