Negocierile pentru noul Guvern, blocate: UDMR nu vrea să renunțe nici în ruptul capului

Negocierile pentru noul guvern, din care liderul UDMR, Kelemen Hunor, a ieșit joi trântind ușa, rămân deocamdată blocate și ar urma să fie reluate luni.

Aceleași surse spun că UDMR ar putea decide ieșirea de la guvernare dacă PNL nu renunță la ideea de a-i lua Ministerul Dezvoltării.

Conform surselor citate, liderii coaliției de guvernare nu se vor mai întâlni până luni, premierul Nicolae Ciucă având un deces în familie. În aceste condiții, negocierile pentru formarea noului guvern rămân deocamdată blocate.

Până luni, conducerea UDMR ar urma să se întrunească și să decidă ce va face în continuare. Ieșirea de la guvernare ar putea fi o decizie dacă PNL nu renunță la ideea de a-i lua Ministerul Dezvoltării, condus acum de Cseke Attila, au declarat pentru HotNews.ro surse politice.

Noul guvern ar urma să aibă 18 portofolii, iar ministerele Antreprenoriat şi Turism şi Sportul să fie comasate în Ministerul Economiei şi Ministerul Familiei.

Ore bune de discuții

Ultima întâlnire a liderilor coaliției pentru rocada premierilor şi formula noului guvern condus de Marcel Ciolacu a avut loc joi. După mai bine de trei ore de discuţii între PNL şi PSD, negocierile au rămas blocate – partidul condus de Ciolacu nu vrea să renunțe nici la Ministerul Transporturilor și nici la Sorin Grindeanu, deşi potrivit protocolului acest minister ar fi urmat să revină PNL după rocada guvernamentală. În schimbul Transporturilor, liberalii ar fi trebuit să primească Ministerul Mediului pe care UDMR l-ar fi cedat fără probleme, ca să rămână cu Dezvoltarea.

În fața refuzului clar al lui Marcel Ciolacu, liderul PNL a evaluat că Ministerul Mediului de la UDMR nu este suficient și vrea mai mult. Mai exact, Ministerul Dezvoltării. Surse politice susțin că această mutare ar avea și girul președintelui Klaus Iohannis. La schimb, PNL a oferit UDMR Ministerul Fondurilor Europene, însă Uniunea a refuzat. În momentul în care PNL a formulat aceste pretenții, Kelemen Hunor s-a ridicat de la masă și a părăsit discuțiile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.