Ministrul Sănătății anunță că în toamnă începe construcția primului spital regional

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Într-o postare pe Facebook, Alexandru Rafila anunță că echipa Ministerului Sănătății a lucrat intens pentru a finaliza cât mai rapid licitațiile pentru proiectele tehnice ale celor trei spitale regionale.

„La Iași, proiectul a fost finalizat și, din toamnă, va începe construcția efectivă a spitalului Regional. La jumătatea acestui an vom finaliza și proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din județul Cluj, iar până la sfârșitul anului, pentru Craiova. Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaționale. Investiția totală va fi de peste 2 miliarde de euro”, a transmis Rafila.

Potrivit ministrului, în același timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocați prin PNRR pentru alte 27 de investiții spitalicești noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timișoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din București și, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la București.

„Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcție (proiectul de la Bistrița). Aceste investiții vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România și la un acces mai bun la servicii de sănătate. Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate și unitare din punct de vedere al construcției, al circuitelor, al echipamentelor și, nu în ultimul rând, al condițiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecțiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi! România construiește spitale!”, a adăugat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here