Ministrul Educației: Mulți dintre noi am făcut performanță învățând în școli cu toaletă în curte

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că „nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli”.

Ministrul Educaţiei a precizat la videoconferința cu prefecții și autoritățile locale că anul trecut două treimi din bugetul Ministerului Educaţiei alocat pentru conformarea toaletor din curţile şcolilor s-au întors la bugetul de stat, deoarece autorităţile locale nu au folosit această linie de finanţare.

„Pe partea cealaltă, planul pe care l-ați cerut pentru conformitatea grupurilor sanitare în școli, știind că, în urmă cu 3-4 ani, erau peste 2000 de școli cu grupuri sanitare neconforme, dacă autoritățile locale vor folosi finanțarea acordată prin bugetul Ministerului Educației, vom rămâne cu 100 de școli, e vorba de școli mici. Am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio școală în România (cu grupuri sanitare neconforme – n. red.). Încrederea se va transpune într-un plan concret de acțiune pe care îl vom prezenta, domnule ministru, nu până la sfârșitul anului, și îmi place să cred că reprezentăm mult mai devreme. Mă angajez să prezentăm mai devreme.

Este o problema exagerată și este legată de foarte multe ori de calitatea educației, e o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată”, a declarat Cîmpeanu.

Articolul integrai aici

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Dupa Ministrul Educatiei cheia spre succes e SCOALA CU WC in curte. Iata de ce este de asteptat sa dea exemplu personal. Incepand cu Ministerul Educatiei. Primul Minister cu WC in curte. Bineinteles, ce asteptam cu totii e performanta in educatie, nu costul facturii la vidanja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.