Ministrul Digitalizării, despre robotul ION: Se updatează, vei putea să îl întrebi cum îţi poţi reînnoi buletinul

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță că robotul ION se updatează şi trece într-o etapă mult mai utilă pentru cetăţeni şi va putea să ofere informaţii despre cum poate fi reînnoit buletinul.

„Robotul ION se updatează şi trece într-o etapă mult mai utilă pentru români şi tinerii care l-au generat sunt extraordinari. Lucrăm acum la un modul în care folosind modelul Chat GBT să vină cu răspunsuri practice legate de asistenţa pentru reînnoirea documentelor. Dau un exemplu foarte simplu. Vei putea să îl întrebi pe robotul Ion direct de pe telefon: mi-a expirat buletinul ieri, sunt din Sectorul 6, ce trebuie să fac. Iar robotul Ion o să răspundă: online faci programare pentru reînnoirea buletinului după care te deplasezi fizic pe strada X la serviciul de înnoire a documentelor între ora 8 – 14 la ghişeul 3”, a afirmat Bogdan Ivan, citat de News.ro.

ION este primul consilier onorific al prim-ministrului care foloseşte inteligenţă artificială. Este proiect dezvoltat de către cercetătorii români, „un sistem care foloseşte inteligenţă artificială pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.