miercuri, iunie 26, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăMedicii de familie, reacție la anunțul lui Rafila privind pastilele de iodură...

Medicii de familie, reacție la anunțul lui Rafila privind pastilele de iodură de potasiu

-

Federația Medicilor de Familie din România a reacționat la anunțul ministrului sănătății, Alexandru Rafila, care i-a îndemnat pe toți cei cu vârsta sub 40 de ani să meargă la medicul de familie pentru a primi pastile de iodură de potasiu, necesare în cazul unui eveniment nuclear cu eliberare de iod radioactiv.

În aceste condiții, medicii de familie spun că perioadele de așteptare pentru persoanele cu probleme de sănătate curente „este posibil” să crească cu zile sau săptămâni pentru că vor avea prioritate persoanele care vor să primească rețeta pentru iodură de potasiu.

„Având în vedere anunţul ministrului Sănătăţii cu privire la prezentarea imediată a persoanelor eligibile cu vârsta sub 40 de ani la medicul de familie, pentru eliberarea prescripţiei cu iodură de potasiu, aducem la cunoştință pacienţilor cu probleme de sănătate curente că este posibil să aştepte câteva zile sau săptămâni până vor putea obține o programare pentru o consultație la medicul de familie. Au prioritate urgenţele medico-chirurgicale şi, conform indicațiilor ministrului Sănătăţii de astăzi, persoanele sănătoase cu vârsta sub 40 de ani care doresc rețeta pentru iodura de potasiu, pe care o vor ridica ulterior din cele 2500 de farmacii din lista afişată pe siteul ministerului”, a transmis Federația Medicilor de Familie din România

Medicii mai atrag atenția că reţetele nu pot fi trimise pe Whatsapp, e-mail, fiind necesară prezența fizică la cabinet,

„Semnalăm că şi Sistemul Informatic Unic Integrat al CNAS funcționează cu întreruperi de astăzi dimineață, astfel încât pot să apară întârzieri şi pentru consultaţiile programate. Ne cerem scuze pacienţilor noştri pentru situația în care am fost puşi din nou de ministrul Sănătăţii”, susține Federația Medicilor de Familie din România.

Îndemnul lui Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a îndeamnat pe românii cu vârsta sub 40 de ani să meargă „cât mai repede” să-și ridice pastilele de iodură de potasiu.

„Distribuția pastilelor e perfect funcțională. Îndemn pe toată lumea, pe toate persoanele de până la 40 de ani, să se prezinte cât mai repede la medicul de familie de la care trebuie să primească prescripția pentru pastilele de iodură de potasiu”, a spus luni Rafila, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor.

Editor : Adrian Dumitru

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă şi-a anunţat candidatura la alegerile Prezidenţiale

0
Senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă şi-a anunţat, marţi, în plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor, candidatura la alegerile prezidenţiale din această toamnă. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă aderă la un grup extremist în Parlamentul European Ea a precizat că este ultimul discurs în...