duminică, iunie 16, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăGuvernul a aprobat un proiect privind funcționarea Poliției militare

Guvernul a aprobat un proiect privind funcționarea Poliției militare

-

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind organizarea şi funcţionarea poliţiei militare, care va fi înaintat Parlamentului pentru dezbatere și adoptare. 

Potrivit MApN, jurisdicţia poliției militare va fi aplicabilă numai asupra personalului Ministerului Apărării Naţionale aflat în obiectivele militare sau în zonele militare restricționate, la bordul navelor sau aeronavelor, precum şi pentru protecţia instituţiei militare şi securitatea personalului și a bunurilor acesteia.

Atribuțiile poliției militare sunt stabilite în principal, în următoarele domenii: respectarea şi menţinerea ordinii interioare şi a disciplinei militare de către personalul MApN, precum şi de către personalul militar străin participant la activităţi pe teritoriul naţional conform acordurilor şi protocoalelor semnate la nivel de stat; sprijinul manevrei şi mobilităţii, al controlului şi îndrumării circulaţiei autovehiculelor şi coloanelor militare; asigurarea protecţiei personalului armatei, a securităţii obiectivelor militare şi a zonelor militare restricţionate din responsabilitatea Ministerului Apărării Naţionale, pe timp de pace; cercetarea infracţiunilor săvârşite de personalul militar din Ministerul Apărării Naţionale, prin stabilirea atribuţiilor ofiţerilor care vor îndeplini, în cadrul parchetelor militare, sub conducerea și coordonarea procurorilor militari, activități specifice organelor de cercetare penală speciale.

Pe timpul participării la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, în baza angajamentelor internaţionale asumate de România şi a mandatului naţional, structurile de poliţie militară ale Armatei României vor putea executa misiuni în cadrul acţiunilor de prevenire a conflictelor şi gestionării situaţiilor de criză în teatrele de operații respective.

Potrivit proiectului de act normativ înaintat Parlamentului, pe timpul stării de urgenţă, poliţia militară va continua să îndeplinească misiunile şi să exercite atribuţiile specifice de pe timp de pace, iar numai la solicitare, va putea îndeplini misiuni în sprijinul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, conform legislaţiei în vigoare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Firea anunţă că pleacă la Parlamentul European după ce a pierdut alegerile la Primăria Capitalei

0
Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, vineri, că va merge ca europarlamentar, la Bruxelles, după rezultatul alegerilor din 9 iunie. CITEŞTE ŞI: Cererea de judecare a lui Vlad Pascu pentru omor calificat, respinsă Gabriela Firea a fost întrebată la Braşov dacă...