Grindeanu, reacție dură după ce naționala de hochei a cântat imnul secuiesc la meciul cu Ungaria: „Este un afront”

Sorin Grindeanu/FACEBOOK

Sorin Grindeanu a cerut Federaţiei Române de Hochei şi Ministerului Sportului să aplice cele mai dure sancţiuni, după ce mai mulţi membri ai echipei naţionale de hochei a României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, alături de rivalii lor maghiari, înaintea unui meci.

„Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc. Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlați factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil”, a scris Sorin Grindeanu, pe Facebook.

„Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul! Respect celor trei jucători români care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă”, a mai scris Grindeanu.
Jucătorii tricolori de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni au cântat, înaintea meciului de duminică, imnul Ţinutului Secuiesc împreună cu rivalii lor maghiari. 

Trei dintre jucătorii României nu au participat la intonarea așa-zisului imn.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.