Gabriela Firea anunță că Pachetul pentru creşterea natalităţii este gata

Ministrul Familiei Gabriela Firea a anunţat că pachetul pregătit de instituţie privind creşterea natalităţii este finalizat şi în proces de avizare la celelalte ministere de linie.

„Pentru că văd şi doamne în sală, vreau să vă spun faptul că pachetul nostru pentru creşterea natalităţii este gata. A plecat către ministerele de linie pentru avizare. Ne dorim să sprijinim familiile pentru a avea curajul de a îşi întemeia o familie. Familie e cea mai importantă pentru fiecare dintre noi, de a avea copii, de a simţi că statul sprijină natalitatea, nu doar prin sprijinirea cuplurilor care suferă de infertilitate, ci şi prin sprijinirea femeilor însărcinate, a familiilor care întâmpină dificultăţi în a-şi duce copiii la creşă sau grădiniţă”, a declarat Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Potrivit sursei citate, sunt aproape 15.000 de familii care nu au putut să îşi înscrie anul trecut copiii la grădiniţă, din lipsă de locuri.

„Chiar citeam ieri o statistică de la Ministerul Educaţiei şi doar aşa la o primă privire şi analiză sunt aproape 15.000 de familii cărora li s-a refuzat din lipsă de locuri să îşi înscrie copiii anul trecut la grădiniţă, ceea ce e un număr foarte mare pentru o ţară care sprijină familia, sprijină copiii, tinerii”, a mai explicat Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.