Ciucă despre posibilitatea interzicerii TikTok pentru instituţii: „Vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană”

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă spune că o decizie privind o posibilă interzicere a Tik Tok pentru instituţiile din România poate fi luată pe baza unei analize a specialiştilor. „O să avem o discuţie serioasă şi vom avea aceeaşi abordare ca întreaga Uniune Europeană”, afirmă șeful Executivului.
„O astfel de decizie, pe datele furnizate de către specialişti şi analiza de reţea, precum şi consecinţele unei astfel de decizii trebuie analizate foarte bine şi în momentul în care ne-am clarificat nu văd niciun fel de problemă să ne aliniem la comportamentul Comisiei Europene şi a celorlalte ţări care, într-adevăr, prin acest canal sunt livrate o serie întreagă de mesaje care nu întotdeauna au conţinutul pe care ni-l dorim. (…)Mai mult decât atât, s-a ajuns acolo încât astfel de canale sunt folosite inclusiv pentru dezinformare şi propagandă, ceea ce trebuie să constituie, într-adevăr, un subiect serios de analiză”, a spus Nicolae Ciucă.

Parlamentul European a decis să interzică aplicaţia chinezească de clipuri video TikTok pe telefoanele angajaţilor, din motive de securitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.