Ciucă, despre o alianţă PNL cu PSD: Ne vom consulta filialele!

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, spune joi că nu s-a discutat în partid o eventuală alianță cu PSD pentru următoarele alegeri: „Nu are rost să speculăm”, adaugă el.

CITEŞTE ŞI: Preţurile au luat-o razna, Ciucă nici nu se gândeşte la reducerea TVA

„Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere, ne vom consulta filialele și, în final, pe orice decizie, vom avea susținerea de la nivelul fiecărei filiale”, spune Nicolae Ciucă, despre eventualitatea ca la următoarele alegeri PNL să candideze pe listă comună cu PSD.

„Nu are rost să speculăm”, a continuat el.

Întrebat dacă după experiența USL, „ar mai risca PNL o alinață cu PSD”, liderul liberal a spus: „Nu vă pot răspunde acum”.
Ciolacu vrea o coaliție PSD-PNL și după 2024

Ce spune Ciolacu

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, consideră că cea mai bună variantă pentru România este o coaliţie între PSD şi PNL. El susţine că cele două partide pot avea un viitor comun şi din 2024 în privinţa majorităţii parlamentare dacă vor face o alianţă politică.

Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, la Digi 24, dacă se gândeşte la o alianţă electorală cu PNL pentru alegerile din 2024.

„E foarte greu după o campanie electorală în care mergi separat, să mai creionezi iarăşi o coaliţie, are şi politica ei, limitele sale. Dacă facem o alianţă politică eu cred că vom avea un viitor comun şi în 2024 în ceea ce priveşte majoritatea parlamentară”, a explicat liderul PSD.

Întrebat dacă există semnale în PNL că ar fi interesat de această variantă, Ciolacu a răspuns: „Am avut anumite discuţii cu primul-ministru. Ele nu au fost transferate în acest moment în josul partidului”.

Liderul PSD a mai fost întrebat şi ce crede despre scenariul în care ar candida în tandem cu Nicolae Ciucă, el pentru preşedinţie, iar preşedintele PNL pentru funcţia de premier.

„Nu e un scenariu exclus, dar nu este unul simplu. Sunt cele două mari partide: Partidul Social Democrat, cel mai mare partid din România foarte puţin probabil să accepte să nu aibe candidat. În schimb, eu, ca şi preşedinte al PSD-ului, am schimbat regulile de desemnare a candidatului. Şi cred că este mult mai corectă abordarea pe care am propus-o colegilor mei, pe care colegii mei au acceptat-o. Restul nu am avut discuţii”, a mai afirmat Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.