Ciucă anunță programul „Rabla pentru becuri”

Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro
Nicolae Ciucă FOTO: gov.ro

Guvernul va aproba o finanţare de 400 de milioane de lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuințe cu unele pe led şi de 500 milioane de lei pentru iluminatul stradal în comunităţile locale.

 „Practic e acea hotărâre de Guvern prin care punem în aplicare decizia luată pentru a finanţa proiectele de eficienţă energetică de care vor beneficia cetăţenii şi comunităţile locale. Prin decizia de astăzi asigurăm un buget de 400 milioane de lei pentru înlocuirea becurilor convenţionale din locuinţe cu becuri cu led, becuri noi, becuri mai performante şi mai economice. Practic îl putem numi programul Rabla pentru becuri”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Potrivit premierului, şi comunităţile locale vor beneficia de un program pentru iluminatul public stradal, înlocuind vechile lămpi cu altele pe bază de led.

„Pentru acest program asigurăm o sumă de 500 milioane de lei. Ambele programe vor fi susţinute prin bugetul Fondului pentru Mediu şi cel al Administraţiei Fondului pentru Mediu”, a explicat șeful executivului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.