sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCioloş, foc şi pară că rămâne pe dinafară: O coaliţie a hoţiei!

Cioloş, foc şi pară că rămâne pe dinafară: O coaliţie a hoţiei!

-

Președintele USR, Dacian Cioloș, a anunțat, luni seară, pe Facebook, că partidul pe care-l conduce va intra în opoziție, după ce PNL a decis să negocieze cu PSD formarea unui nou guvern.

Pe pagina de Facebook, oficialii USR-PLUS acuză PNL că „trădează votul primit”.

„Liderii PNL au ales, în seara asta (n.r. – luni seară), PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem acum în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene”, a notat Dacian Cioloș. „Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă”, a scris Dacian Cioloș.

Partidele s-au speriat de USR

Liderul USR a precizat că „vechile partide s-au simțit simțit amenințate de suflul nou pe care USR l-a adus în politică” și a acuzat PNL că nu are coloană vertebrală. „Am căutat să ne facem treaba cu cinste și corectitudine, să fim fermi atunci când a fost vorba de valori, chiar dacă, probabil, am mai avut și stângăcii. Dar nu ne-am trădat promisiunile, chiar dacă unii ne-au considerat, câteodată, rigizi. Flexibilitate la noi n-a însemnat contorsionarea coloanei vertebrale așa cum vedem că se practică cu nonșalanță la pe-ne-le (că liberali mi-e rușine să-i numesc)”, a afirmat Dacian Cioloș. USR a postat un mesaj pe Facebook în care afirmă că PNL și PSD vor bloca orice reformă, numind înțelegerea dintre cele două partide „o coalție a hoției”.

CITEŞTE ŞI: Cioloş s-a enervat când a auzit despre posibilitatea ca premier să fie tot Cîţu: O glumă!

„Se instalează la putere o coaliție a hoției formată în jurul PNL și PSD care va bloca orice reformă a statului. Direcția de modernizare începută de USR va fi stopată. PNL și PSD au decis să-și păstreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu România reală. PNL și PSD vin la putere împotriva voinței votanților care vor modernizarea României. În decembrie, PNL nu a fost votat pentru a guverna alături de PSD. Astăzi, PNL trădează votul primit”, s-a notat pe pagina de Facebook a USR PLUS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...