marți, iunie 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCiolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

Ciolacu: România vrea să cumpere portul Giurgiulești din Republica Moldova

-

Marcel Ciolacu a vorbit despre intenția României de a cumpăra portul Giurgiulești din Republica Moldova, în contextul în care se preconizează că țara noastră va deveni un hub important în reconstrucția Ucrainei.

Premierul spune că ministrul Transporturilor a avut discuții în acest sens cu BERD, care este proprietara portului.

„Unul dintre cele mai importante hub-uri de reconstrucție a Ucrainei, după finalizarea războiului va fi România. Iar România trebuie să fie de această dat pregătită logistic pentru acest hub. Am un proiect, pe care l-am discutat cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, comun cu premierul Bulgariei, să luăm din banii pentru mobilitate de la Comisie și să mai facem un pod, și rutier și feroviar, peste Dunăre, la Giurgiu. (…)Trebuie să realizăm că Portul Constanța este strategic în momentul de față. Nu știu ce se va întâmpla cu Odesa. Mai există un port mai mic în Republica Moldova, Giurgiulești, și deja prin ministrul Transporturilor România și-a arătat interesul către BERD, pentru că acționarul majoritar la Giurgiulești este BERD, de a-l cumpăra statul român și de a-l dezvolta. Domnul ministru al Transporturilor a avut aceste discuții cu BERD. Așteptăm”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Liderii coaliției se întâlnesc pentru a stabili data prezidențialelor

0
Liderii PSD și PNL se întâlnesc marți, 25 iunie 2024, pentru a stabili data alegerilor prezidențiale. Primul tur ar putea fi pe 15 sau pe 29 septembrie. Premierul Ciolacu i-a cerut ministrului liberal de Interne să pregătească documentul privind organizarea...