Ciolacu îl mitraliază pe Iohannis: E dreptul meu să am o opinie!

„Îmi mențin părerea că România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să își exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”, spune Marcel Ciolacu: „Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e și dreptul președintelui de a avea o opinie”.

CITEŞTE ŞI: Un deputat PSD şterge pe jos cu Iohannis: Nu aţi făcut nimic, decât sa favorizați Austria OMW- Gazprom: petrolul și gazele României!

„Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e și dreptul președintelui de a avea o opinie. Conform constituției, președintele României are atribuții în ceea ce privește politica externă. Îmi mențin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conductprorilor nu al austriecilor, împotriva României, total nedrept, umilitor față de noi toți, îmi mențin părerea că România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să își exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac”, spune Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă sunt vinovați în România pentry eșecul aderării României la spațiul Scvhengen, liderul PSD a spus: „Mă bucur că domnul președinte e de aceeași părare ca și mine, victoria are mulți părinți, eșecul întotdeauna este orfan”.

Ce a spus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că nu este de acord cu boicotarea firmelor austriece și nici cu atacarea deciziei din Consiliul JAI la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Iohannis a vorbit despre problemele care trebuie rezolvate pe cale diplomatică.

Mai multe companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor își mută conturile de la BCR, cu acționariat austriac, la CEC Bank, a afirmat marți ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Au găsit condiții mai bune”. Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a cerut săptămâna companiilor de stat să-și închidă conturile de la Raiffeisen și Erste: „comportamentul Austriei a fost sfidător, revoltător, afgresiv și nesimțit la adresa României”.

Austria a blocat, joi, în Consiliul Justiție și Afaceri Interne aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.