Ciolacu, atac la Cîţu: Guvernează pentru 1% dintre români, nu pentru restul de 99%. Trăiește într-o lume paralelă

Marcel Ciolacu FOTO: Pagina personală de Facebook
Marcel Ciolacu FOTO: Pagina personală de Facebook

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, reacționează la declarația premierului Florin Cîţu care a anunţat că „România are din ce în ce mai multe salarii mari”. Ciolacu susține că şeful Guvernului „trăieşte într-o lume paralelă faţă de restul românilor, dar a spus un mare adevăr: domnul Cîţu guvernează pentru unu la sută dintre români, nu pentru restul de 99 la sută”.

„E evident că Cîțu trăiește într-o lume paralelă față de restul românilor, dar a spus un mare adevăr: guvernează pentru 1% dintre români. Cred că îl contrazice și pe Isărescu, avem cea mai mare inflație, peste 5 la sută, la curent au crescut prețurile, benzina e 6 lei, 32 la sută dintre români trăiesc la limita sărăciei, 90 la sută dintre angajați au sub 1000 de euro. 2 milioane de pensionari au pensie sub 1000 de RON. 1,6 milioane dintre români au salariu minim, o treime dintre angajați din zona privată trăiesc cu salariul minim, un salariu de protecție socială, iar alocațiile nu au fost dublate. Asta este România reală, nu România domnului Cîțu, care nu știe cât costă o pâine. INS e în subordinea lui Cîțu”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Ciolacu: „S-a scumpit pâinea cu 18 la sută. Domnul Cîțu nu știe!

Liderul PSD a comentat și declarația premierului care a spus că nu știe cât costă o franzelă pentru că nu mănâncă pâine, președintele PSD a spus:

„ E clar, trăiește într-o lume paralelă, urgența Guvernului este să-și ocupe funcțiile din partide. Noi asistăm la un an de guvernare ratat din incompetență, din lipsă de profesionalism clar în plină pandemie. O să vedeți ce o să pățim cu valul patru din lipsa vaccinării. E o luptă acerbă pentru șefia USR sau PNL. E un an ratat, cu un deficit bugetar de 10 la sută. Ne vom închide anul ăsta tot cu 10 la sută. Să vedem cu cât se închide euro, cred că va depăși 5 lei. Urmează cea mai mare inflație pe care a avut-o România în ultimii 30 de ani. Atunci vom cunoaște realitatea. Comisia ne va cere să ne reîncadrăm într-un deficit normal, gradual, până în 2024, să revenim la 3 la sută. Eu nu înțeleg de ce prim-ministrul evită să informeze populația de ceea ce va urma. Premierul a primit o scrisoare de la Comisie în care i se spune cum trebuie să se încadreze România în următorii ani. Am ajuns la un grad de îndatorare pe care nu-l mai putem suporta. Veniturile sunt înghețate. Legile ne țin să nu mai mărim absolut nimic. Recalcularea pensiilor e o minciună, e o îngrădire a legii, nu mai poți mări niciun venit în sistemul bugetar. Mediul privat va merge pe aceeasi linie”, spune Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.