Boloș: Lipsa de scanere din punctele de intrare şi ieşire din ţară aduce un prejudiciu uriaş bugetului de stat

Marcel Boloș FOTO: gov.ro
Marcel Boloș FOTO: gov.ro

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, suține că lipsa de scanere din punctele de intrare şi ieşire din ţară aduce un prejudiciu uriaş bugetului de stat.

„Lipsa de scanere din punctele de intrare şi ieşire din ţară aduce un prejudiciu uriaş bugetului de stat. Nu comentez de ce în 2023 în România avem un singur scaner funcţional pentru inspectarea mărfurilor care intră în ţară, în contextul în care anul trecut am avut cel mai mare trafic de mărfuri din istoria porturilor maritime româneşti. Cert este că eforturile de combatere a contrabandei trec la alt nivel de astăzi”, a transmis ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, citat de News.ro.

Ministrul a vorbit despre contractul pentru achiziţia a 26 sisteme noi de scanare semnat pentru Autoritatea Vamală Română.

„Aceste scanere vor permite o verificare mai rapidă şi mai precisă a conţinutului mijloacelor de transport, controlul vamal al mărfurilor pentru inspectarea conţinutului coletelor şi al containerelor se va face fără să mai fie necesară deschiderea lor”, a spus Boloș.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.