Barbu: Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, reabilitată

Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu-Ştefan cel Mare este în plin proces de reabilitare, a anunțat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

„Zeci de kilometri de canale de irigaţii, în reabilitare, modernizăm staţii de pompare vechi de 70 de ani! Imagini din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi! Una dintre cele mai vechi amenajări de irigaţii din România, Pietroiu-Ştefan cel Mare este în plin proces de reabilitare. Investiţia are o valoare de 276.000.000 de lei şi lucrările sunt executate în proporţie de 60%, termenul de finalizare fiind în anul 2025”, a scris ministrul Florin Barbu, pe Facebook.

Potrivit ministrului, vor fi reabilitați aproximativ 10 kilometri de canal care vor asigura apă pentru 38.000 de hectare din județele Călărași și Ialomița și retehnologizam stații de pompare care au fost puse în funcțiune în anul 1971.

„Două dintre județele agricole ale României, Ialomița și Călărași vor beneficia de sisteme de irigații moderne și sustenabile pentru a sprijini fermierii!”, a transmis Barbu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.