Bani europeni pentru finanțarea industriei siderurgice din România

Dan Nica, sursa: FB

Dan Nica, șeful delegației române în grupul europarlamentar al Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D), a avut o intervenție în cadrul Parlamentului European pe tema finanțării din fonduri europene a industriei oțelului.

Europarlamentarul PSD anunță că sume importante de la UE vor fi alocate industriei oțelului. „Pentru Galați și pentru România sunt vești extraordinare!”, afirmă Nica. 

„Am reușit să asigur finanțarea din bani europeni de până la 20% din Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru industria oțelului. De asemenea, prin programul Tranziția Justă, vor putea fi finanțate companii mari, din industria oțelului și aluminiului, din țările unde PIB-ul este mai mic decât media UE, și anume România. Iar prin programul InvestEu, vor fi sprijinite obiectivele STEP (Platforma „Tehnologii strategice pentru Europa”) cu până la 6%. Pentru industria europeană, greu încercată ca urmare a agresiunii Rusiei în Ucraina, acum sunt prevederi care permit ca în România să fie adoptate măsuri de sprijinire a investițiilor, vitale pentru economia României”, a susținut europarlamentarul Dan Nica în plenul Parlamentului European.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.