Arafat, flituit de premier privind starea de criză: Eu, personal, nu sunt de acord!

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, despre pachetul de legi privind siguranţa naţională, că se află în dezbatere la nivelul Guvernului, la ministere avizatoare, şi a precizat că nu a fost de acord de la început cu acel proiect care instituie starea de criză pentru că ştia că în cadrul acestui pachet de legi pentru apărare există şi un proiect de lege care vizează managementul situaţiilor de criză.

CITEŞTE ŞI: Ciucă, anunţ de ULTIMĂ oră în criza refugiaţilor: Crime împotriva umanităţii!

Acest proiect a fost sprijinit de către șeful DSU, Raed Arafat și venea la scurt timp după ridicarea stării de alertă, impusă din cauza pandemiei Covid-19.

Nicolae Ciucă a declarat că pachetul de legi privind siguranţa naţională se găseşte în dezbatere la nivelul Guvernului.

„Ministerele de linie au aprobat proiectele de lege şi sunt în analiză la fiecare minister avizator”, a arătat premeirul.

S-a renunţat la proiect

Despre introducerea situaţiei de criză, Nicolae Ciucă a ţinut să precizeze că acela a fost un proiect la care s-a renunţat de când a venit în analiză la Guvern.

„Personal, nu l-am acceptat pentru că ştiam că în cadrul acestui pachet de legi pentru apărare există şi un proiect de lege care vizează managementul situaţiilor de criză. Era vorba despre alte prevederi legale care interferau între legile care sunt deja în momentul de faţă în vigoare şi cele prevăzute în Ordonanţă”, a explicat premierul.

Despre trecerea trupelor româneşti sub comandă străină, Ciucă a arătat că „se găsesc oricum sub comandă operaţională NATO, în anumite situaţii”, şi că „această chestiune nu era reflectată în pachetul de legi vechi, pentru că la vremea respectivă nu eram membri NATO”.

Despre grupul de luptă NATO care va fi instituit în România, premierul a spus că va fi instituit când se va lua decizia la nivelul NATO.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.