Iranul afirmă că poate „asigura” securitatea în Golf împreună cu vecinii săi

Iranul a declarat că este „posibil” să se asigure securitatea în Golf în cooperare cu alte țări din regiune, fără implicarea Statelor Unite, care și-au sporit recent prezența în această zonă strategică.

„Republica Islamică Iran și țările din sudul Golfului Persic sunt capabile să coopereze pentru a asigura securitatea maritimă” în această regiune, a declarat șeful de stat major al armatei, Mohammad Bagheri (foto).
El a făcut aceste declarații în timpul unei ceremonii în apropierea zonei strategice a Strâmtorii Ormuz, la câteva zile după ce Statele Unite au anunțat o întărire a „prezenței lor defensive în Golf”.
Comandantul Flotei a 5-a americane, cu baza în Bahrain, și omologii săi britanic și francez s-au deplasat vineri la bordul distrugătorului USS Paul Hamilton în Strâmtoarea Ormuz pentru a-și demonstra „vigilența”, la câteva zile după ce Iranul a capturat nave comerciale în zonă, inclusiv un petrolier sub pavilionul Insulelor Marshall cu destinația Statele Unite, la sfârșitul lunii aprilie.

Marina Gardienilor din Republica Islamică Iran a publicat fotografii ale navelor militare americane, afirmând că a „observat” mișcarea acestora.
„Nu avem nevoie de străini pentru a asigura securitatea apelor regionale”, a insistat Mohammad Bagheri.
El se exprima în cadrul unei ceremonii de celebrare a întoarcerii în Iran a două nave militare care au încheiat în opt luni cea mai lungă misiune din istoria marinei iraniene, care le-a dus până în Brazilia.
„Această mare operațiune arată” că Iranul este capabil să „spargă” „sancțiunile unilaterale” aplicate de Statele Unite în dosarul nuclear iranian începând din 2018, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației, Nasser Kanani. (Anima News)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.