ÎNGRIJORĂTOR! România este lăsată fără imunitate. AFLĂ CINE dorește desființarea Institutului Cantacuzino

Cantacuzino

Institutul Cantacuzino are o importanţă strategică pentru România. Dacă, Doamne Ferește, România s-ar confrunta cu o epidemie gravă sau chiar o pandemie, el ar putea asigura producţia urgentă de vaccinuri necesare unei intervenţii rapide şi eficiente.
În acest context, Institutul Cantacuzino este de nepermis faptul că institutul este atacat, concertat, de mai mulți ani, de grupuri de interese care urmăresc, practic, distrugerea singurului producător de vaccinuri din România.
Producătorii multinaționali, la braț cu funcționarii Ministerului Sănătății
CantacuzinoRomânia este singura țară din regiune care nu se află la cheremul marilor producători de medicamente în caz de epidemie sau pandemie la nivel european. Cât timp mai avem institutul Cantacuzino, acesta poate produce prompt şi mai ieftin în comparaţie cu producătorii mondiali.
Bineînțeles, aceștia din urmă își doresc eliminarea concurenței și transformarea sănătății românilor într-o piață de desfacere. Același lucru și-l doresc și funcţionari din Ministerul Sănătăţii, care se doresc, în caz că România va deveni importator de vaccinuri, intermediarii multinaţionalelor farmaceutice. „Companiile farmaceutice sunt în legătură cu funcţionarii din Ministerul Sănătăţii, din Guvern, şi fac lobby pe lângă ei, îi ciubucesc ca să cumpere de la ei ce trebuie şi să elimine această mică concurenţă pe care o au cu vaccinurile, că nu-i mare, e mică, dar o vor şi pe asta, ca să intre pe piaţă complet şi să ridice preţurile cât or vrea”, a declarat presei un oficial al institutului.
Dealtfel, „cunoscătorii” sistemului medical din România afirmă că fondurile necesare funcționării institutului, care astăzi lipsesc, vor apărea din senin când se va pune problema pentru achiziţionarea de vaccinuri de import, care ar putea fi produse, mult mai ieftin, în România.

Terenurile institutului, o miză de milioane de euro
CantacuzinoUn alt motiv pentru care se dorește desființarea institutului este cel al terenurilor deţinute de instituţie – patru hectare în Cotroceni, în centrul capitalei, plus 11 hectare în Băneasa, ar o mină de aur pentru Mafia imobiliară.
Interesele legate de terenuri, dar şi de închiderea liniei de producţie a vaccinurilor, au făcut ca Institutul Cantacuzino să fie vizat pentru eliminare încă din perioada guvernării Năstase.
Luna aceasta, Institutul Cantacuzino, a fost trecut din subordinea Ministerului Sănătății, în cea a Ministerului Educației si Cercetarii, prin hotărâre de guvern. La baza acesteia s-ar afla intenția ca Institutul Cantacuzino să poată accesa fonduri europene de cercetare prin programele derulate de Ministerul Educației și Cercetării. Deși oficial se susține că în acest fel, instituția ar putea să își reia activitatea de producție a vaccinurilor, în realitate interesul este compromiterea definitivă a producției românești de vaccinuri. Vom reveni

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Este mai mult decat o afacere care sa sifoneze banii statului in buzunarele unor es
    croci.Ca sa te pretezi la o asemenea manipulare distrugand institutul Cantacuzino inseamna ca atentezi la siguranta statului iar indivizii care cauta sa realizeze aceasta nemernicie ar trebui prompt eliminati din functile care le detin in Min.Sanatatii.Sa fie dati pe mana justitiei nu este cazul fiinca inca nu au savarsit si crima caci de o crima este vorba.Sa fim iubiti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.