„Valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor” în penitenciarul Găești, îmbrăcat în haine de sărbătoare

Penitenciarul Găeşti s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare, celebrând, pe 6 decembrie 2022, 10 ani de la înfiinţare, scrie negru pe alb într-un comunicat al instituției.

Închisoarea şi-a deschis porţile pentru a fi vizitat de către elevii de liceu din oraşul Găeşti şi de către rudelor angajaţilor unităţii.

Proiectul şi-a propus, printre altele, valorificarea experienţei de viaţă a deţinuţilor, prin conştientizarea de către comunitate a efectelor negative pe care le are încarcerarea asupra individului, precum şi a importanţei prevenţiei în combaterea criminalităţii.

„O zi în penitenciar”

În cadrul activităţilor, cinci studenţi ai Universităţii „Valahia” din Târgovişte, au avut posibilitatea să experimenteze ce presupune o zi în penitenciar.

Ziua a început cu escortarea la penitenciar a grupului de participanţi, de către poliţiştii de la IPJ Dâmboviţa, continuând în penitenciar cu amprentarea, fotografierea, întocmirea fişei de cameră, percheziţia, preluarea obiectelor interzise, examenul medical sumar, luarea prânzului în camera de deţinere, precum şi activităţi în diverse locaţii din cadrul penitenciarului (sală de clasă, bibliotecă, sală de sport, capela unităţii, curte de plimbare, etc), specifice programului zilnic al deţinuţilor.

Penitenciarul Găeşti a vizat responsabilizarea tinerilor în luarea deciziilor proprii, consolidarea informaţiilor corecte privind privarea de libertate şi condiţiile reale de viaţă din penitenciar, precum şi sensibilizarea în ceea ce priveşte valoarea libertăţii, se mai arată într-un comunicat al instituției.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.