Lideul PNL Iulian Dumitrescu, sora și cumnatul lui au fost aduși la sediul central al DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte Mediu de Afaceri și Societate Civilă al PNL, a fost adus, joi după-amiază, cu mandat, la DNA Bucureşti, în urma percheziţiilor care au fost efectuate atât la domiciliul acestuia, cât şi la sediul CJ.

La DNA Bucureşti au ajuns anterior sora lui Dumitrescu şi cumnatul acestuia.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au efectuat joi percheziţii la 19 adrese situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, inclusiv la sediul unei instituţii publice, în legătură cu fapte de corupţie şi fals.

Potrivit DNA, cercetările vizează suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2020 – prezent, a unor infracţiuni de corupţie şi fals, de către funcţionari publici în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

„În cursul zilei de 1 februarie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 19 locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Prahova, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, arată sursa citată.

Astfel, în acest dosar au fost efectuate percheziţii la domiciliul preşedintelui CJ Prahova, dar şi la mai mulţi membri ai familiei, printre care şi la sora acestuia, precum şi la sediul CJ şi la sediul operatorului de apă Hidro Prahova, au precizat anterior surse judiciare.

De altfel, anchetatorii se află încă la sediul CJ Prahova.

Sursele spun că preşedintele CJ Prahova ar fi suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar ancheta ar viza, printre altele, modul prin care ar fi fost încheiat contractul de proiectare şi execuţie în cazul centurii oraşului Mizil.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, a confirmat acţiunea anchetatorilor şi a spus că va colabora cu aceştia şi nu se va ascunde în spatele niciunei funcţii politice sau administrative.

„Pun la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele de care au nevoie. Colaborez cu instituţiile statului pentru a lămuri cât mai repede această situaţie. Nu mă voi ascunde în spatele vreunei funcţii politice sau administrative. În momentul în care se va finaliza această fază a anchetei, voi comunica transparent opiniei publice despre cele întâmplate. Nu am nimic de ascuns”, a scris Dumitrescu pe pagina sa de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.