Copii și bătrâni vor putea muri la iarnă din cauza lui Nicușor Dan, avertizează avocatul Radu Dinulescu

Nicusor Dan

Este posibil să moară copii și bătrâni de frig dacă ELCEN va intra în faliment, spune avocatul Radu Dinulescu.

Fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Generală, Radu Dinulescu avertizează că bucureștenii ar putea fi într-un pericol major la iarnă, din cauza datoriei imense pe care Termoenergetica o are către ELCEN. Dacă Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va intra în faliment, CET-urile nu vor mai produce, iar milioane de bucureșteni vor îngheța de frig, punctează acesta.

„Este posibil să moară copii și bătrâni de frig”, spune Radu Dinulescu.

Directorul Termoenergetica ar urma să-și dea demisia din cauza situației extrem de grea în care se află compania municipală, mai declară Radu Dinulescu.

„Ca să nu-și asume vina”

„Motivul pentru care directorul de la Termoenergetica își va da demisia este că această companie este pe butuci și din cauza ei va intra în faliment și ELCEN, așa cum spune și ministrul Energiei, Sebastian Burduja. În aceste condiții, ca să nu-și asume vina, primarul general îl demite pe Claudiu Crețu. Primarul general este cel care, chipurile, a scos din faliment Bucureștiul, dar de fapt nu alocă bugetul necesar către Termoenergetica, pentru ca aceasta să plătească la rândul ei datoriile către ELCEN. Așadar, pentru toate astea, Nicușor Dan îl pune pe directorul general să-și dea demisia, ca țap ispășitor”, precizează avocatul Radu Dinulescu.

„CET-urile bucureștene nu vor mai produce energie termică, iar rezultatul va fi catastrofal”, va fi rezultatul potrivit lui Dinulescu.

Fostul șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei atrage atenția că, la iarnă, bucureștenii vor fi într-un pericol major dacă ELCEN va da faliment.

Ministrul Sebastian Burduja a cerut clar și răspicat Primăriei Capitalei să plătească datoria de un miliard de lei către ELCEN, altfel ELCEN-ul va intra în faliment. Asta înseamnă că CET-urile bucureștene nu vor mai produce energie termică. Iar rezultatul va fi catastrofal: sunt 1,5 milioane de oameni care depind de încălzirea de la ELCEN, am putea să vedem bătrâni și copii morți de frig în Capitală”, afirmă Radu Dinulescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.