Un om de afaceri va finanța reabilitarea casei profesorului Aron Pumnul, în care a locuit și Mihai Eminescu

sursa foto: wikimapia

Omul de afaceri George Brăiloiu a anunțat că va finanța lucrările pentru Casa din Cernăuţi a profesorului Aron Pumnul, în care a locuit și poetul Mihai Eminescu. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare.

George Brăiloiu va suporta costurile lucrărilor, însă nu a dorit să ofere detalii despre firma de arhitectură şi construcţii care se ocupă de proiect.

„Se ocupă o companie românească de arhitectură şi de construcţii, care are proiectul şi planurile făcute. Proiectul e demarat de mult timp, există, dar nu avea finanţare, şi l-am sponsorizat, am donat aceşti bani, ca persoană fizică. Despre ce sumă este vorba? Nu vă spun. Eu asigur costurile integrale. Poate suma o să depăşească… Când te apuci să faci o casă, apar tot timpul lucruri neprevăzute. Eu o sumă serioasă. Nu este importantă. (…) Casa lui Aron Pumnul, profesorul lui Eminescu, mai are puţin şi cade şi avea nevoie de reparaţii capitale. Eu nu vreau să spun ceva rău. E o realitate. Se prăbuşea”, afirmă el.”, a declarat George Brăiloiu, pentru News.ro.

Casa în care au locuit Aron Pumnul și Mihai Eminescu este veche de aproximativ 200 de ani și construită într-un autentic stil moldovenesc. De aproximativ 30 de ani, oamenii de cultură aşteaptă ca ea să găzduiască Muzeul „Mihai Eminescu”. Casa a fost eliberată în urmă cu 25 de ani, dar autorităţile au lăsat-o să se degradeze.

Articolul integral Aici

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here