joi, iunie 13, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieUE recomandă României să elimine ajutoarele acordate populației pentru facturile la energie

UE recomandă României să elimine ajutoarele acordate populației pentru facturile la energie

-

Comisia Europeană a formulat trei recomandări specifice de ţară pentru România, în cadrul Pachetului de primăvară, printre care renunțarea la măsurile de sprijin pentru populație acordate de Guvern pentru ca cetățenii vulnerabili să poată suporta costurile facturilor la energie.

Potrivit Agerpres, recomandările au ca scop încheierea situaţiei de deficit public excesiv în România până în 2024, şi întărirea poziţiei externe a României.

  • „În situaţia în care noi majorări de preţuri la energie vor necesita implementarea de măsuri de sprijin, acestea ar trebui să fie concentrate pe protejarea gospodăriilor şi firmelor vulnerabile, să fie accesibile din punct de vedere fiscal şi să păstreze stimulentele pentru economisirea energiei”, se arată în recomandările emise miercuri de Comisia Europeană.

Guvernul acordă persoanelor vulnerabile un sprijin de 1.400 de lei pentru compensarea prețului la energie, sprijinul financiar fiind acordat pe cardurile de energie

De asemenea, ca măsură de protecție, prețul plătit de români la energie și gaze a fost plafonat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

PNL ameninţă PSD că va pierde alegerile prezidenţiale dacă insistă cu candidatul

0
Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat joi că PSD, atunci când îşi prezintă o candidatură şi ajunge într-o bătălie cu un reprezentant al dreptei, pierde alegerile, el precizând că inclusiv la Bucureşti s-a văzut că lumea doreşte dreapta. CITEŞTE ŞI:...