Taleb Rifai la conferința internațională a ANT: Ecoturismul este o oportunitate extraordinară pentru România

Conferința Internațională ”Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate”, organizată pe 23 iunie 2016 de Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.), în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului, a fost un succes pentru industria turismului și nu numai.

Invitatul special a fost Taleb Rifai, secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului (O.M.T.), înalt demnitar al Organizației Națiunilor Unite (O.N.U.). Totodată, la evenimentul ce a avut loc la Palatul Parlamentului, au participat şi Costin Borc, viceprim-ministru și ministru al Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, dar și Cristiana Pașca Palmer, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

“Eu sunt aici deoarece cred în România. Am vazut o poveste de succes și vreau să fac parte din ea. Am vazut oameni entuziaști, cu viziune, iar România merită ce-i mai bun din partea noastră! România ar trebui să se concentreze pe miturile și legendele locale pentru a se promova cât mai bine pe plan mondial”, a declarat secretarul general al Organizației Mondiale de Turism, care este de părere că țara noastră ar trebui să parieze pe Transilvania și pe legenda lui Dracula. “Credeți în țara voastră, pentru că dacă nu credeti în ea, nici alții nu o vor face”.

“Acum turiștii români redescoperă România și este foarte important să avem încredere în destinațiile noastre, să mergem să vizităm, să lăudăm ce este bun, să atragem atenția când este vorba să corectăm ceva. Dar să fie foarte clar: dacă noi nu suntem mândri de destinațiile noastre, turiștii străini nu vor fi niciodată atrași”, a declarat în cadrul conferinței ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, domnul Costin Borc.

“Ecoturismul este o oportunitate extraordinară pentru România! Din punctul meu de vedere consider că avem o nișă extraordinară pe ecoturism, referindu-mă acum la un turism legat de conservarea ariilor protejate, un turism culturar și un turism ce are de-a face cu ideea de conservare a tradițiilor”, a declarant doamna Cristiana Pașca Palmer, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor.

“Poziția mea este că avem nevoie de o strategie națională, bazată pe specificul fiecarei regiuni și luând în calcul nevoia de a îmbunătății serviciile turistice. Îmi doresc foarte mult ca Guvernul care va fi propus la sfarsitul acestui an în urma alegerilor parlamentare naționale să vină cu o astfel de strategie și, mai mult, să aibă în componență sa un minister al Turismului”, a declarat doamna Claudia Țapardel, europarlamentar, coordonatoarea inter-grupului pentru turism din cadrul Parlamentului European.

“Organizațiile de Management a Destinațiilor, care funcționează prin asocierea autoritații publice centrale din domeniul turismului cu reprezentanții autorităților publice locale din componența destinației, cu reprezentanții mediul privat, asociații de promovare turistică și, după caz, cu reprezentanții altor entități relevante, vor avea ca principale atribuții coordonarea autorităților locale și sectorului privat din domeniul turismului, la nivelul destinației, pentru realizarea unui management durabil, realizarea și coordonarea politicii de marketing a destinației, elaborarea unei politici și a unor reglementări privind amenajarea turistică a teritoriului, dar și asigurarea suportului în coordonarea și managementul intervențiilor în infrastructura turistică, pentru asigurarea ”calității experienței” vizitatorilor”, a declarat doamna Anca Pavel-Nedea, președinte al Autorității Naționale pentru Turism.

Totodată, ieri a fost lansată și campania “Transilvania All Inclusive”, în directă legătură cu UNTOLD, cel mai bun festival din Europa. În cadrul Conferinței Internaționale și în prezența Secretarului General al O.M.T., domnul Taleb Rifai, prin această campanie UNTOLD își propune să fie mai mult decât un festival de muzică, devenind un ambasador și un deschizător de drumuri pentru turiștii care participă la cea mai interesantă experiență muzicală a anului 2016. Astfel, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Turism, brățara de acces UNTOLD va oferi în perioada 5-19 august reduceri în toate obiectivele turistice importante din Transilvania, transformând tărâmul lui Dracula în cel mai mare resort din lume.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.