luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieRomânia mereu veselă. Poliția angajează detectivi particulari

România mereu veselă. Poliția angajează detectivi particulari

-

Inspectoratul Județean de Poliție Maramureș angajează detectivi particulari, în acest sens fiind organizat un concurs pentru obținerea atestatului.

Acesta va avea loc în data de 7 martie în municipiul Baia Mare. Candidații trebuie să aibă domiciliul în județul Maramureș, cel puțin studii medii și să fie absolvent a unei școli postliceale de detectivi sau a îndeplinit funcția de polițist, să nu fi fost condamnată pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, să nu dețină funcții publice.

Cei interesați se pot înscrie la acest examen până în data de 15 februarie, transmite RADIO SIGHET.

Proiect de lege

Guvernul a aprobat, pe 18 ianuarie, un proiect de lege care vizează debirocratizarea şi simplificarea administrativă în materia procesului de dobândire a calităţii de detectiv particular printr-o serie de modificări şi completări aduse Legii nr. 329/2003 privind exercitarea acestei profesii.

„În privința absolvenților unei școli postliceale de detectivi, considerăm că pentru aceștia nu este necesar un curs de specialitate, întrucât sunt deja specializați în domeniu, tocmai prin absolvirea școlii postliceale în acest domeniu.

Pentru persoanele care au îndeplinit funcția de polițist ori lucrător în cadrul unor instituții publice cu atribuții în domeniul apărării, ordinii publice sau securității naționale, apreciem că pe parcursul pregătirii de specialitate în domeniile în care au activat, au dobândit cunoștințe similare pregătirii de specialitate în domeniul detectivi particulari, nefiind necesară absolvirea unui curs de specialitate”, se arata în nota de fundamentare a proiectului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...