duminică, iunie 23, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăFără categorieRAJA investește peste 37 milioane de lei în rețelele de apă și...

RAJA investește peste 37 milioane de lei în rețelele de apă și canalizare din comuna Crevedia

-

Operatorul de apă RAJA S.A. va începe ample lucrări de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din comuna Crevedia, județul Dâmbovița. Investițiile sunt prevăzute în contractul de lucrări „Rețele apă și canalizare Crevedia” și fac parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA S.A. Constanța, realizat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014- 2020.

Contractul semnat astăzi, 18 iunie, prevede investiții pe raza Unității Administrativ – Teritoriale Crevedia din județul Dâmbovița în valoare totală 37.660.182,89 lei. Proiectul cuprinde:

  • Extinderea rețelei de distribuție a apei potabile pe o lungime de 13,5 km și realizarea a 1.600 de branșamente, 31 de cămine de vane și 139 de hidranți de incendiu în valoare de 10.644.673,4 lei;
  • Construirea unei noi rețele de canalizare menajeră pe o lungime de 16,5 km, cu 1.800 de racorduri și 456 de cămine de vizitare în valoare de 18.361.705,81 lei;
  • Realizarea a 9 stații de pompare ape uzate menajere, 9 cămine de decantare și aproximativ 2,5 km de conducte de refulare pentru apele uzate menajere în valaore de 8.653.803,68 lei.

Tot în comuna Crevedia se află în desfășurare un alt contract de lucrări care vizează extinderea și distribuția de apă potabilă în localitatea Crevedia – „Sursa de apă și stație tratare Crevedia” . Acesta are o valoare de 4.665.222,66 lei și are termen de finalizare data de 30.09.2020.

„Prin aceste investiții RAJA S.A. are în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii de alimentare cu apă, colectare și evacuare a apelor uzate, creşterea nivelului de conectare a populaţiei la reţeaua de alimentare cu apă și de canalizare, ridicarea gradului de siguranţă și continuitate în funcţionarea sistemului, reducerea pierderilor de apă”, se precizează într-un comunicat de presă al companiei.

La eveniment au participat alături de conducerea societății RAJA S.A., președintele Consiliului Județean Ilfov – Marian Petrache, primarul orașului Buftea – Gheorghe Pistol, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea, primarul comunei Crevedia – Florin Petre și Directorul General al AM POIM – Cristi Mărișteanu.

„Aceasta este o investiție pe care locuitorii din Crevedia o așteaptă de mult timp. Cunosc procedurile greoaie, din punct de vedere administrativ, care trebuie parcurse în implementarea acestor proiecte. Ne străduim să atragem și noi investiții, prin care să aducem în Dâmbovița serviciile de apă și canalizare în toate comunitățile rurale. Pentru lucrarea de la Crevedia veți avea tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița. Cred că apa devine din ce în ce mai mult o resursă strategică națională și, din punctul acesta de vedere, cred că suntem cu toții conștienți că, dacă nu ne protejăm această resursă naturală, nu vom reuși să satisfacem toate cerințele de calitate și de livrarea continuă a acestui produs”,a declarat Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița.                                                       

„Am așteptat de mult această zi pentru că noi, comunitatea din Crevedia, de peste 10 ani ne zbatem și promitem și ajunsesem la momentul în  care nici eu nici cetățenii nu mai credeam că vom semna acest contract de lucrări în acest mandat. Ne bucurăm nespus că am ajuns în această fază, am auzit că avem și un constructor bun. Zilele următoare ne vom întâlni să stabilim toate detaliile pentru că mai avem niște lucrări în derulare pe care le-am ținut din termen pentru această investiție. Sperăm într-o colaborare foarte bună cu operatorul, ne bucurăm că ne-am asociat cu o organizație precum RAJA Constanța despre care am înțeles că sunt primii pe țară. Au avut tot sprijinul nostrum și îi asigurăm că vom avea în continuare o bună colaborare.”, a declarat primarul comunei Crevedia, Florin Petre

Directorul RAJA: „Un contract ambițios, de care oamenii au nevoie”

„Este un contract ambițios, de care oamenii au nevoie. Nu sunt primele investiții din această zonă deservită de compania noastră. Buftea și Crevedia au mai beneficiat de lucrări în valoare de aproximativ 84 milioane lei, iar Corbeanca are sisteme noi de alimentare cu apă și canalizare de peste 38 milioane lei. Ne mândrim că în cadrul celor două proiecte, Programul Operațional Sectorial de Mediu și Programul Operațional Infrastructură Mare, am atras peste 1,1 miliarde euro. Nu a fost ușor, mai ales în condițiile în care aceste programe nu se puteau realiza și fără o cofinanțare din partea RAJA SA, care a asigurat din fonduri proprii peste 110 milioane euro”, a declarat directorul general RAJA SA, Felix Stroe.

 „E o concurență benefică între operatorul de apă de la Ilfov și operatorul RAJA Constanța. De altfel, la ora aceasta, din cele 2 miliarde și vreo 200 de milioane de euro care sunt alocați la nivel național, Raja Constanța ia 600 de milioane euro, iar Ilfov ia vreo 360 de milioane de euro. Trebuie să le mulțumesc pentru că au făcut investiții foarte mari și au ajutat Consiliul Județean Ilfov, preluând o parte din sarcina aceasta a investițiilor. Nu avea România capacitatea să aloce atâția bani, dacă nu erau aceste fonduri europene, să rezolve problema de conformare și dincolo de ea, mai important este să creștem investiția pentru calitatea vieții. Încă o dată, felicitări, să sperăm că această competiție între operatorul de la Ilfov și operatorul de la Constanța va continua în avantajul cetățenilor”, a precizat președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache.

Contractul de lucrări semnat astăzi, face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a RAJA S.A. Constanța realizat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Proiectul are o valoare totală de 593.152.188 milioane euro și vizează investiții pe raza a 91 de localități din 6 județe (Constanța, Ialomița, Ilfov, Călărași, Dâmbovița, Brașov), fiind structurat în cadrul a 50 contracte de lucrări și 4 contracte de servicii.

„Prin implementarea acestor investiţii gradul de conformare la prevederile directivelor europene va creşte de la 50,40 % la 99,66% pentru sistemul de alimentare cu apă şi de la 64,06% la 87,27 % pentru sistemul de apă uzată, totalul populației deservite în aria Proiectului fiind de 643.000 locuitori”, se mai adaugă în comunicatul de presă al operatorului de apă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Tânăr reţinut după ce s-a dat drept femeie pe internet şi a păcălit mai mulţi bărbaţi

0
Un tânăr din Constanţa a fost reţinut de poliţişti, fiind acuzat că şi-a creat pe reţelele sociale o identitate feminină falsă, reuşind să păcălească mai mulţi bărbaţi să-i remită diverse sume de bani, prejudiciul total fiind de 42.000 de...