joi, mai 30, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăExternePrim-ministru: Asta nu este solidaritate, este dictat!

Prim-ministru: Asta nu este solidaritate, este dictat!

-

Premierul slovac Robert Fico a refuzat marţi să implementeze în ţara sa noul sistem pentru migraţie al Uniunii Europene.

„Spunem fără echivoc că nu se poate ordona unei ţări să accepte – în cazul Slovaciei – până la 300 de migranţi despre care nu ştii nimic, sau să plăteşti 20.000 de euro pentru fiecare„, a declarat Fico într-o conferinţă de presă, după o vizită la ministerul de externe de la Bratislava. „Asta nu este solidaritate, este dictat”, a insistat el.

Noul pact pentru migraţie aprobat săptămâna trecută de Parlamentul European urmăreşte accelerarea procedurilor de securitate şi acordare a azilului, precum şi creşterea numărului de returnări, ca mijloace de a reduce migraţia dinspre Orientul Mijlociu şi Africa.

După opt ani de dispute între membrii UE, sistemul stabileşte un echilibru fragil între drepturile şi obligaţiile statelor unde sosesc mai mulţi migranţi, cum ar fi Italia, şi cele mai bogate, preferate ca destinaţii finale, cum ar fi Germania. Ţările care nu doresc să primească migranţi pot să opteze pentru plăţi.

Uniunea Europeană prezintă pactul ca un mare succes înaintea alegerilor europarlamentare din iunie.

Fico a afirmat că partidul său, Smer-SSD, şi coaliţia guvernamentală vor vota în parlamentul Slovaciei împotriva legislaţiei respective. Aceasta trebuie aprobată de statele membre ale UE, înainte de a intra în vigoare în întreaga Uniune, după care vor urma doi ani pentru implementare.

„Este sortit eşecului”

Se aşteaptă ca pachetul legislativ să întrunească majoritatea necesară la votul ţărilor europene, care potrivit unui oficial ar putea avea loc în mai, însă data finală încă nu a fost stabilită.

Poziţia lui Robert Fico a fost anunţată după ce Polonia respinsese deja regulile pentru migraţie. Și Ungaria este împotrivă, aşa cum a anunţat încă de săptămâna trecută un purtător de cuvânt al guvernului de la Budapesta, care a calificat sistemul drept „inaplicabil”. „Este sortit eşecului”, a declarat presei Zoltan Kovacs.

Voturile Poloniei, Slovacei şi Ungariei nu sunt însă suficiente pentru a respinge pactul. Statele membre ale UE care încalcă legislaţia comunitară pot fi date în judecată de Comisia Europeană şi eventual amendate de Curtea Europeană de Justiţie, unde cele trei ţări au pierdut deja procese privind migraţia.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Denunţătorul lui Coldea, acuzaţii BOMBĂ împotriva Laurei Codruţa Kovesi: Este şi o înregistrare pe un vas unde domnul Coldea s-a întâlnit cu doamna Kovesi...

0
Cătălin Hideg, denunţătorul lui Florian Coldea a depus noi probe la DNA printre care trei telefoane care conțin interceptări cu generalul SRI, Dumitru Dumbravă şi Laura Codruţa Kovesi. Mai mult, probele arată că Codruța Kovesi s-a văzut cu Florian...