Mitingul din 10 august. Restricții de circulație în Capitală

Mitingul din 10 august
Mitingul din 10 august. Restricții de circulație în Capitală

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București (DGJMB) anunță că, sâmbătă, 10 august, va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor, cu ocazia celor două manifestații care vor avea loc în Capitală, ambele fiind declarate şi avizate în cadrul Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice.

Organizatorii au comunicat faptul că, începând cu ora 14.00, până la ora 22.15, va avea loc un miting în Piața Victoriei, iar între orele 17.00 – 21.00, o alta manifestație în Piața Revoluției.

„Prezența jandarmilor la aceste manifestații publice este o obligație legală și are ca scop asigurarea unui cadru de siguranță pentru participanți și a tuturor condițiilor care să permită cetățenilor exercitarea neîngrădită a drepturilor și a libertăților garantate de Constituția României.

Echipele de dialog ale Jandarmeriei vor fi prezente pentru menținerea permanentă a legăturii cu organizatorii și participanții și ne bazăm pe colaborarea cu aceștia pentru a-i îndepărta pe cei care provoacă sau instigă la violență.

Facem apel la toți participanții la aceste adunări publice să manifeste pașnic, să respecte indicațiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură și să anunțe forțele de ordine dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Din raţiuni de siguranţă, participanții la manifestații sunt rugați să nu dețină bagaje sau genţi voluminoase și să se îndepărteze de persoanele sau grupurile care au intenția de a periclita buna desfășurare a evenimentelor”, se arată într-un comunicat al DGJMB.

Restricțiile de circulație

Totodată, Brigada Rutieră a Capitalei anunță restricţionarea temporară a traficului rutier, astfel:

  • începând cu ora 14.30, în funcţie de sosirea participanţilor, se va restricţiona traficul rutier pe Şos. Kiseleff, între Str. Arh. Ion Mincu și Piaţa Victoriei, iar circulația va fi permisă pe Str. Arh. Ion Mincu;
  • începând cu ora 14.30, circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe o bandă, respectiv două benzi de circulaţie pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, iar pe Str. Paris se va circula cu viraj dreapta către Statuia Aviatorilor, fără a fi permis accesul în Piața Victoriei, dinspre Str. Berzei și Bd. Ion Mihalache.
  • între orele 17.00 – 22.15, se va restricționa traficul rutier în Piața Victoriei, până la ocuparea perimetrului delimitat de: prelungirea Bd. Aviatorilor, Șos. Kiseleff, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești, Calea Victoriei, intersecția Bd. Lascăr Catargiu și Bd. Iancu de Hunedoara, cu păstrarea unei zone de protecție în care traficul rutier și pietonal va fi restricționat, după cum urmează:
  •  pe Str. Paris, segmentul cuprins între Bd. Aviatorilor și Str. Duliu Zamfirescu; – pe Str. Duliu Zamfirescu, segmentul cuprins între Str. Paris și Str. Louis Blanc; – pe Str. Louis Blanc, segmentul cuprins între Str. Paris și Bd. Iancu de Hunedoara; – breteaua Iancu de Hunedoara, de la intrarea în pasaj până la Piața Victoriei; – trotuarul și banda I de circulație de pe Bd. Aviatorilor, sensul de mers dinspre Piața Romană către Statuia Aviatorilor, segmentul din fața Guvernului României; Rute alternative: – Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești; – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești.

În funcție de evoluția situației operative și de numărul participanților, Brigada rutieră va comunica și alte restricții ale traficul rutier de pe alte artere care converg spre Piața Victoriei.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule:

  • să oprească ori să staţioneze doar în locurile special amenajate;
  • să îşi păstreze calmul în cazul în care se află în zone aglomerate;
  • să respecte semnalele şi recomandările polițiștilor rutieri care se află în punctele de deviere;
  • să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun; Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă. Harta cu restricţii și rute ocolitoare poate fi consultată pe site-ul https://bpr.politiaromana.ro

Pentru asigurarea măsurilor de prevenire, monitorizare și gestionare a eventualelor situații de urgență care pot apărea pe timpul manifestației, IGSU va avea dislocate, în teren, echipaje de intervenție specifice stingerii incendiilor și acordării asistenței medicale de urgență.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.