Ministrul Muncii vrea eliminarea procentului din PNRR pentru pensii

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, susține că va propune eliminarea procentului din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru pensii. Potrivit acestuia, media europeană privind ponderea pensiilor în PIB este între 12,5% şi 13%, dar România doreşte rezolvarea inechităţilor.

„Aş merge pe rezolvarea inechităţilor, în principal. Noi, în Legea 127, când am promovat-o în Parlament, am avut un procent de 11,7%, conştienţi fiind că puterea economică a României nu ne poate duce chiar la media UE, dar trebuie să tindem şi noi acolo. Eu aş elimina total procentul. Nu scrie nicăieri, în nicio lege a pensiilor din UE, şi chiar m-am interesat, nu scrie că ne încadrăm în atât. Nu scrie. Eu voi propune eliminarea procentului”, a declarat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Ministrul Muncii a mau adăugat că „reprezentanţii Comisiei Europene au fost de acord, şi mai ales Banca Mondială a fost de acord şi a spus Comisiei Europene că fiecare stat membru ar trebui să aibă independenţa de a-şi decide politicile sociale şi economice. Bineînţeles, respectând reglementările Tratatului pentru că suntem un stat membru al Uniunii Europene şi suntem un susţinător al proiectului european”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here