Inspectorii ANI verifică averea primarului Oprescu

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat procedura de verificare a averii primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. De asemenea, inspectorii de integritate verifică şi averea celor trei funcţionari reţinuţi de DNA în dosarul lui Oprescu, respectiv Ruxandra Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, adjunctul său, Florin Şupeală, şi Octavian Mircea Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei.

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost arestat sâmbătă noapte pentru 30 de zile, el fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită. În ultima declaraţie de avere completată în luna iunie, Sorin Oprescu a menţionat că deţine un teren de 1.000 mp la Ciolpani (Ilfov) şi unul de 500 mp la Predeal, precum şi două locuinţe, un apartament de 172 mp în Bucureşti şi o casă de 480 mp la Ciolpani.

Agoniseala edilului

De asemenea, potrivit declaraţiei de avere afişată pe site-ul PMB, Oprescu deţine obiecte de artă în valoare de 57.000 de euro, obiecte de cult în valoare de 9.000 de euro, bijuterii, ceasuri, aparate electronice în valoare de 25.000 de euro. Oprescu are conturi în bănci de 156.000 de lei şi 32.800 de dolari, precum şi două contracte de concesiune – unul de 597.400 lei şi 20.500 euro, iar altul de 8.000 de lei. La capitolul venituri Oprescu a menţionat indemnizaţia de la PMB de 78.750 de lei pe an, salariul de profesor universitar şi indemnizaţia de la academie, în total 69.560 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.