Gheorghiță: Rapelul cu AstraZeneca, anulat în România dacă apar tromboze după prima doză

Coordonatorul Comitetului Național de Vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a anunțat că românii care vor avea probleme de coagulare a sângelui după prima doză de vaccin de la AstraZeneca nu vor mai face și rapelul.

„La acest moment nu există date care să sugereze o creștere a riscului de evenimente adverse, dimpotrivă, știm că după cea de-a doua doză frecvența reacțiilor adverse pentru vaccinul de la AstraZeneca este mult scăzută comparativ cu prima doză. Desigur că dacă avem o persoană care a dezvoltat un eveniment trombotic după prima doză, categoric nu va mai face a doua doză cu același tip de vaccin”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.

Anunțul vine în contextul în care Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, miercuri, că formarea unor cheaguri de sânge după vaccinarea cu AstraZeneca ar trebui catalogată drept efect secundar foarte rar. Oficialii EMA au precizat că nu va fi schimbată recomandarea de folosire în continuare a acestui vaccin împotriva COVID-19, pentru că beneficiile depășesc riscurile.

Agenția Europeană a Medicamentului: Apariția cheagurilor de sânge e un efect advers foarte rar la vaccinul AstraZeneca

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.