Firea, despre interzicerea avorturilor:„Voi milita pentru drepturile femeilor de a decide asupra corpului lor”

FOTO: Gabriela Firea/Facebook
FOTO: Gabriela Firea/Facebook

Ministrul propus pentru ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a declarat la audierile din Parlament, că susține dreptul femeilor de a alege, în ceea ce privește avortul. „Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”, a spus senatorul PSD.

”Voi milita să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul. Sunt pentru libertatea de alergere pentru fiecare. Nu este o noutate şi nu contravine cu dorinţa mea şi a multora de a creşte natalitatea în România. Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”, i-a răspuns Gabriela Firea senatorului AUR, Dan Tănasă, care i-a cerut să blocheze „demența educației sexuale în școli” și a avortului. 

De asemenea, Gabriela Firea a spus că susține educația sanitară în școli.

„Susțin cu tărie, și am și eu copii de diferite vârste, ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară, chiar de educație care să cuprindă și noțiuni care se referă la sexualitate, dar aceasta să fie realizată de medici, de oameni specializați, de psihologi, dar aceasta să se facă cu acordul familiei. Chiar nu am înțeles de ce s-a insistat ca elevii să poată beneficia de aceste informații fără ca părinții să știe despre ele. Eu nu cred că un părinte ar fi împotrivă. Și este important la ce vârstă. Nu trebuie să afectăm la nivel emoțional copilăria”, a precizat Gabriela Firea, potrivit Digi 24.

Gabriela Firea a primit aviz favorabil în comisiile de specialitate, cu 38 de voturi pentru, 18 abţineri şi 4 împotrivă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here