Conferința internațională ANT- Costin Borc: România va avea acces la un nou pachet de cunoștințe referitor la elementele-cheie în turism

Dacian Cioloș
Costin Gritgore Borc

Autoritatea Națională pentru Turism (A.N.T.), în parteneriat cu Organizația Mondială a Turismului (O.M.T.), a organizat Conferința Internațională ”Managementul integrat al calității pentru destinațiile turistice: cheia pentru competitivitate”.

Organizarea acestei conferinjţe ajută semnificativ la promovarea imaginii noastre pe plan extern, la creșterea calităţii serviciilor în domeniul turistic prin schimbul de informaţii și bune practici ce va avea loc in cadrul evenimentului, la facilitarea unor proiecte strategice în turism la nivel transnaţional, dar și la consolidarea relaţiei pe care o avem cu importanţi actori internaţionali din turism. România va avea acces la un nou pachet de cunoștiinte referitor la elementele-cheie în dezvoltarea turistică actuală, lucru care îi poate oferi un avantaj considerabil pe piaţa turistică”, a precizat Costin Borc, Viceprim-ministru, Ministrul Economiei, Comerţului și Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit președintelui Autorității Naționale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, dezvoltarea turismului din România este dependentă de calitatea serviciilor pe care le oferim și de vizibilitatea noastră pe piața mondială. România este in avangarda țărilor care au lucrat cu un concept de dezvoltare integrată a destinației prin viziunea de implementare a Organizațiilor de Management a Destinațiilor.

”Faptul că o conferință a Organizației Mondiale a Turismului are loc în România trebuie să reprezinte un moment de cotitură a modului în care toți actorii din industrie, fie că sunt publici sau privați, privesc turismul, locul și rolul său în economia națională, perspectivele sale într-un context regional favorabil. Este momentul în care specialiștii din turismul mondial sunt cu ochii pe România și acest lucru trebuie să fie un semnal de schimbare pozitivă a abordarii turismului național” a declarat președintele Federației Industriei Hoteliere din România, domnul Călin Ile.

 Organizaţia Mondială a Turismului este o agenţie specializată a Naţiunilor Unite şi liderul organizaţiilor publice internaţionale în domeniul turismului, prezentă în 163 de ţări şi teritorii membre şi mai mult de 480 de membri afiliaţi – reprezentanţi ai sectorului privat, instituţii de învăţământ, asociaţii de turism şi autorităţi locale din turism.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.