Acuzații de fraudă – Fratele miliardarului Mittal, arestat împreună cu alţi doi directori ai companiei

Industriaşul indian Pramod Mittal, fratele miliardarului Lakshmi Mittal, a fost arestat marţi în Bosnia într-o anchetă financiară asupra unor presupuse fraude, a anunţat procuratura locală, relatează AFP, conform agerpres.ro

Presupusa fraudă se referă la administrarea unei uzine cocsochimice din Lukavac (nord-est) la care acest om de afaceri este din 2003 unul din conducători. „Poliţia, care a acţionat la ordinul procuraturii, l-a arestat pe preşedintele consiliului de supraveghere a GIKIL, Pramod Mittal”, a declarat presei procurorul Cazim Serhatlic.

GIKIL este o societate înfiinţată în 2003 şi este condusă de firma Global Steel Holdings aparţinând lui Pramod Mittal împreună cu o companie locală de stat (KHK). Uzina cocsochimică din Lukavac are circa o mie de angajaţi.

Alţi doi responsabili ai societăţii, directorul general Paramesh Bhattacharyya, precum şi un membru al consiliului de supraveghere au fost, de asemenea, arestaţi, potrivit sursei care nu a precizat naţionalitatea acestora. Ei sunt suspectaţi de „crimă organizată, mai precis de abuz de putere şi abuz în domeniul economic”, a spus procurorul.

Cazim Serhatlic a precizat că suspecţii sunt pasibili de pedepse de până la 45 de ani de închisoare.

Potrivit procurorului, un al patrulea individ este vizat de un mandat de arestare „pentru că este considerat membru al acestui grup infracţional organizat, avându-l în frunte pe Pramod Mittal”.

Suspecţii urmează să fie prezentaţi procuraturii miercuri.

Potrivit site-ului de informaţii Zurnal.info, specializat în crima organizată, afacerea se referă la deturnarea a „cel puţin cinci milioane de mărci bosniace” (2,5 milioane de euro).

Frate mai mic al lui Lakshmi Mittal, CEO gigantului în domeniul oţelului ArcelorMittal, Pramod Mittal a efectuat mai multe investiţii în Peninsula Balcanică.

El a fost, printre altele, proprietarul complexului metalurgic bulgar Kremikovtsi, care şi-a încheiat activitatea în 2009, precum şi al clubului de fotbal ŢSKA Sofia, pe care l-a vândut în acelaşi an.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.