Variola maimuței a ajuns la granița cu România

Medici . Sursa foto:Pixabay.com
Medici . Sursa foto:Pixabay.com

Ungaria a anunțat primul caz de variola maimuței la un bărbat în vârstă de 38 de ani. Autoritățile sanitare ungare nu au spus dacă bărbatul a călătorit recent în străinătate.

Și Italia a înregistrat 20 de cazuri de variola maimuţei şi numărul urmează să crească în zilele următoare, a declarat, miercuri, ministrul adjunct al Sănătăţii Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1, potrivit Reuters.

„Există o perioadă de incubaţie de câteva săptămâni, este clar că vom avea mai multe (n.r. cazuri) în zilele următoare”, a adăugat oficialul italian.

Și autoritățile sanitare britanice au anunțat la începutul săptămânii că au fost identificate 71 de cazuri noi de variola maimuţei.

Variola maimuței, virus asociat în mod normal cu centrul sau vestul Africii, a început să se răspândească la începutul lunii mai în mai multe țări europene. Primul caz înregistrat în Marea Britanie a fost pe 7 mai, iar în prezent numărul total de cazuri confirmate de variola maimuţei a ajuns la 179.

În luna mai au fost raportate peste 300 de cazuri suspecte și confirmate de variola maimuței. Până acum nu a fost raportat niciun deces în urma infectării cu variola maimuței. Un oficial din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a transmis luni că organizația nu crede că focarul de variola maimuței din afara Africii va declanșa o pandemie. Rămâne neclar însă dacă persoanele infectate care nu prezintă simptome pot transmite boala.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.